• 1
  • 2

Het Verhaal

Op naar de volgende veertig jaar!

Voetbalelftal Familie Vonk viert jubileum.

Harskamp – Een beetje voetballiefhebber in de omgeving van Harskamp, Wekerom en Ede kent ze ongetwijfeld: het voetbalelftal van de Familie Vonk het elftal bestond op 18 mei jongstleden op de kop af veertig jaar en organiseert op 30 juni aanstaande voor de 35ste keer het Familie Vonk Voetbaltoernooi in Harskamp. ‘Het begon allemaal in 1978 op een trapveldje in Ede', aldus voorzitter Henk Vonk.

De ouders van Henk woonden in de jaren zeventig in de wijk Bettekamp in Ede. Hij vertelt: ‘Als we bij mijn ouders op bezoek waren, gingen we altijd met de broers even een balletje trappen op het trapveldje daar. Zo is het allemaal begonnen, broers onder elkaar. Van lieverlee sloten er meer familieleden aan en werden er echt avonden gepland waarop werd gevoetbald. We gingen destijds altijd naar het veld van Victoria Vesta in Ede”.

Fanatiek – Vandaag de dag staan er een goede twintig (familie)leden op de lijst van voetbalelftal Familie Vonk en is Henk alweer een paar jaar voorzitter. De leden komen maandelijks in Harskamp bij elkaar om een potje te voetballen. “De sfeer is altijd goed”, zegt Henk. “Iedereen is even fanatiek. Natuurlijk worden er ook wel eens een paar harde noten gekraakt, dat hoort erbij.”

hetverhaal1Henk voetbalt zelf niet meer, maar is druk genoeg met de verschillende bestuurszaken. “Wij komen met het bestuur elke twee maanden bij elkaar om te vergaderen. Er valt altijd genoeg te regelen. Van uitjes tot ons eigen toernooi”, aldus de voorzitter, die alweer erg uitkijkt naar het komende toernooi dat op 30 juni voor de 35ste keer plaatsvindt. “Met ons vijfjarig bestaan in 1983 hebben we voor het eerst een toernooi georganiseerd voor allemaal voetballende families. Sindsdien staat het toernooi ieder jaar op de agenda. Het is altijd één groot feest met alles erop en eraan; van reusachtige wisselbeker tot sportiviteitsprijs. Eén van de families die we altijd mogen verwelkomen is de familie Doppenberg uit Voorthuizen. Zij komen al jaren bij ons en wij gaan ook altijd naar hun toernooi toe.” Het toernooit vindt plaats bij SV Harskamp op Sportpark ’t Meuleveld Harskamp, aan de Otterloseweg.

 

Feyenoord – Terugdenkend aan veertig jaar voetballen is er één zeer memorabel moment volgens Tonnie Vonk, neef van Henk. “Het hoogtepunt was toch wel de wedstrijd tegen allemaal oud-Feyenoord-voetballers met ons twintigjarig bestaan. Alle bekende koppen deden mee en iedereen was bloedfanatiek. Ik denk niet dat iemand van ons dit ooit vergeet.” Maar ook de uitjes zijn volgens hem altijd zeer geslaagd. “Met ons 35-jarig jubileum zijn we naar Wunderland Kalkar in Duitsland geweest. ”Ook ter gelegenheid van het veertigjarige jubileum heeft er weer een uitje plaatsgevonden, en wel in mei. “Een zeer geslaagd en gezellig uitje”, aldus Jeroen Vonk van de ontspanningscommissie en tevens zoon van Tonnie.

Grote betrokkenheid – Als je eenmaal lid bent van het voetbalelftal van de Familie Vonk stap je er ook niet zomaar weer uit, volgens de Vonken. “Eep, een van de broers van Henk, is pas onlangs gestopt. En zelfs a het stoppen met voetballen, zijn de meesten nog enorm betrokken, want er zijn natuurlijk altijd grensrechters en vlaggenisten nodig. Zo is het oudste lid, Arie Vonk gestopt op zijn 67ste. Hij heeft zelfs nog met zijn twee zonen en zijn twee dochters tegelijk in het elftal gezeten. Dat is wel echt uniek. “Hij is nog altijd vlaggenist”, zegt Tonnie. “Wij kijken enorm uit naar de komende veertig jaar”, vult Henk aan. “Het is heel leuk om te zien dat er weer een hele fanatieke jeugd is die het elftal voortzet. Ze mogen er vanaf hun 14e bij, net zolang als ze het volhouden.”

hetverhaal2

© Copyrights: 

Het Verhaal
Studio Rietveld is de uitgever van huis-aan-huisblad Het Verhaal. Het Verhaal verschijnt maandelijks met twee verschillende edities. Deze edities zijn verdeeld over drie aaneensluitende gebieden, te weten:

• Het Buitengebied van Ede (Harskamp, Otterlo, Wekerom, Kootwijk, Kootwijkerbroek, Lunteren, Ederveen en Stroe)
• Barneveld & bijbehorend buitengebied

 Download de pagina digitaal zoals gepubliceerd in Het verhaal. juni 2018 

Onze sponsoren

  • email logo
  • log vonk schilderwerken
  • client
  • client
  • sponsorworden
  • client
    ...

Over ons

Het familie elftal Vonk bestaat al sinds 1978 en voetbalt in de regio tegen andere familie elftallen, bedrijfsteams en voetbalverenigingen.  Het team bestaat uit grotendeels directe familieleden en aangetrouwde personen. Zo zijn meerdere generaties Vonk actief in het team er staan vaak 2 generaties op het veld.

Contact adres

Contact Familie elftal Vonk

 Wekerom
 06-10000xx
 contactformulier